Alle vragen over eenden ringen beantwoord

Eenden ringen zijn meer dan een kleurrijke accessoire. Benieuwd waarom ze gebruikt worden en waarvoor ze nu eigenlijk dienen? Dit is alles wat je moet weten over eenden ringen.

Waarom gebruik je ringen bij eenden?

Je ringt eenden omdat ze niet altijd even makkelijk van elkaar te onderscheiden zijn. Dat is niet alleen onhandig voor hobbyisten. Ook voor professionals levert dit problemen op.
De felle kleuren en het unieke nummer op de eenden ring maakt het een goede manier om ze makkelijk te identificeren. En als professional kan je zo makkelijker je documentatie over je eenden bijhouden.

Wanneer eenden ringen?

Je ringt je eend het best tussen een leeftijd van 12 tot 20 dagen. Daarnaast ring je beter een dag te vroeg dan een dag te laat. Is de ring nog te groot en valt hij eraf? Dan probeer je later op de dag nog eens.

Wanneer je moet ringen is dus ook afhankelijk van het individueel kuiken en zijn groei.

Welke ringmaat kies je voor eenden?

De ringmaat van jouw eend is sterk afhankelijk van het eendenras. Je vindt in onze ringtabel de exacte afmeting die je voor jouw eendenras nodig hebt.

Waar eenden ringen bestellen?

Je kan eenden ringen bestellen bij gespecialiseerde webshops, zoals Rings4Wings. In onze webshop vind je onder andere E-Z Lockringen, E-Z Elastic ringen en E-Z O’ringen. Je kan deze ringen bestellen in verschillende kleuren, met nummering of zelfs helemaal gepersonaliseerd.

Weet je niet welke eenden ringen te kopen?

  • Onze lockringen zijn zeer makkelijk en snel aan te brengen dankzij het unieke slot- en scharniersysteem. Je sluit de ring door beide helften samen te drukken. De eend kan deze ring niet zelf openen. Terug openen kan enkel door een eenvoudige menselijke handeling.
    Deze ringen worden ook gebruikt voor andere sterkere vogels zoals kippen, kalkoenen, watervogels, fazanten, enz...
  • Als je een gesloten ring wilt voor jouw eend, adviseren we onze E-Z O'ringen. Deze zijn ook verkrijgbaar in de jaarkleuren.
  • Voor de kuikens adviseren we onze elastische meegroei ringen. De hoge elasticiteit zorgt ervoor dat de ring zich tijdens de groei zal kunnen aanpassen aan de poot. Hierdoor wordt het opnieuw ringen om ingroeien te voorkomen sterk vermindert.

Vorteile von rings4wings

100 % BELGISCHE PRODUKTE

GARANTIERTE QUALITÄT

INDIVIDUELL GESTALTETE TAUBENRINGE
MIT LASERMARKIERUNGEN

WELTWEITER VERSAND

EINFACHE UND SICHERE ZAHLUNG

ZUGELASSENER RINGHERSTELLER
DER OFFIZIELLEN VOGELVERBÄNDE