Alle vragen over (meegroei) kippen ringen beantwoord

Waarom een kip ringen?

Vraag je je af waarom je een kip zou ringen? Het antwoord is tweedelig en hangt er van af of je ook naar tentoonstellingen gaat met je kip of dat je je kip alleen als hobby hebt.

Maar in beide gevallen geldt wel dat je door kippenringen je makkelijker je kippen van elkaar onderscheiden.

Waarom een kip ringen voor tentoonstellingen?

Alle informatie over de kip is gekoppeld aan het ringnummer op de kippenring, bijvoorbeeld of de kip ingeënt is. Daarom is het belangrijk dat als je met je kippen naar tentoonstellingen wilt gaan dat je kip geringd is.

Deze methode werkt doordat de kip een ring met kleur van dat jaar omkrijgt op jonge leeftijd. En op latere leeftijd de ring alleen verwijderd kan worden door deze open te knippen.

De kip moet geringd worden met een officiële vaste voetring die enkel bij de federatie kan worden besteld.
De kippenringen die wij aanbieden zijn hiervoor niet goedgekeurd.

Waarom een kip ringen als hobbyist?

Als hobbyist ben je niet verplicht om je kip te ringen. Maar met knijpringen voor kippen kan je wel makkelijker jouw kippen van elkaar onderscheiden.

Meegroei ringen voor kippen

Met meegroei ringen voor kippen kan je het opnieuw ringen, om ingroeien te voorkomen, sterk verminderen. De hoge elasticiteit van deze meegroei ringen zorgt er namelijk voor dat de ring zich tijdens de groei kan aanpassen aan de poot van de kip.

Zelf bieden wij deze meegroei ringen voor kippen ook aan. De kleine ringhoogte biedt de mogelijkheid om verschillende kleuren boven elkaar te plaatsen en daardoor de markeermogelijkheden sterk uit breiden. Door middel van een E-Z Ringpistool doe je de meegroei ring makkelijk rond de poot van het kuiken.

Deze “meegroei ringen” (E-Z Elastic ringen) geven wel iets mee maar zullen ook ingroeien wanneer het kuiken te groot wordt en de klemming van de poot te sterk wordt. 
Het geeft vooral iets meer tolerantie en gebruiksvriendelijkheid omdat de ringen erg gemakkelijk van de poot te rollen zijn wanneer er moet gewisseld worden naar een grotere ring.


Wanneer kippen ringen?

Je ringt je kip/kuiken het beste tussen een leeftijd van 5 tot 8 weken. Bij kippen met pootbevedering is het aangeraden te ringen bij een leeftijd van 5 tot 6 weken oud.
Het is vooral dat je de groei dient op te volgen en op het laatste moment de gesloten voetring over de tenen moet duwen zodat hij niet meer kan afvallen. 
Wanneer je moet ringen is dus ook afhankelijk van het individueel kuiken en zijn groei.


De ringmaat van jouw kip

Omdat er verschillende kippenrassen bestaan met elk hun grootte, is er niet 1 universele ringmaat voor kippen. Je kan de ringmaat van jouw kip terugvinden in onze ringtabel, ofwel via de zoekbalk ofwel onder 'hoenders'. Je kan de ringmaten per ras ook terugvinden op deze pagina.


Waar kippenringen bestellen/kopen?

Wil je kippenringen bestellen? Dat kan in onze webshop! Je kan jouw kippenringen in onze webshop ook gemakkelijk personaliseren.

  • Als je een gesloten ring wilt voor jou kip, adviseren we onze E-Z O'ringen. Deze zijn ook verkrijgbaar in de jaarkleuren.
  • Daarnaast heb je ook onze lockringen. Deze zijn zeer makkelijk en snel aan te brengen dankzij het unieke slot- en scharniersysteem. Je sluit de ring door beide helften samen te drukken.

Vorteile von rings4wings

100 % BELGISCHE PRODUKTE

GARANTIERTE QUALITÄT

INDIVIDUELL GESTALTETE TAUBENRINGE
MIT LASERMARKIERUNGEN

WELTWEITER VERSAND

EINFACHE UND SICHERE ZAHLUNG

ZUGELASSENER RINGHERSTELLER
DER OFFIZIELLEN VOGELVERBÄNDE